Tips voor een weekend Wassenaar

Tips voor een weekend Wassenaar

In Zuid-Holland kan je het prachtige plaatsje Wassenaar vinden. Er is genoeg te doen voor zowel jong en oud en vooral gezinnen weten dit dorp vaak te vinden. Hoewel Wassenaar vooral bekend staat als rijke gemeente met mooie huizen is het daarnaast ook een ideale vakantieplek. Vanaf Leiden of Den haag kan je gemakkelijk de bus pakken maar ook met de auto is het gemakkelijk te bereiken. Ben je op zoek naar leuke dingen om te doen in Wassenaar of de omgeving van Wassenaar? Het makkelijkst kun je een auto huren bij auto huren amsterdam, je bent dan in minder dan een halfuur tijd in Wassenaar.

Duinrel

Jaarlijks weten velen mensen Wassenaar te vinden voor een bezoekje aan Duinrel. Het pretpark zorgt voor genoeg plezier voor een dag of zelfs meerdere dagen. Bij het pretpark zit tevens ook een vakantiepark waar je kunt kamperen. Naast Duinrel zit natuurlijk het Tikibad, een paradijs voor waterliefhebbers. De glijbanen zijn er genoeg en ook kun je er terecht voor een lekker hapje eten. Reserveren is in deze tijden noodzakelijk om zeker te zijn van een bezoekje aan het pretpark of het zwembad.

Golfslag Wassenaar

In de zomer kun je heerlijk vertoeven aan het strand van Wassenaar. Het strand is minder massaal dan Zandvoort of Scheveningen. Toch is het aan te raden om op warme dagen op tijd te vertrekken om te voorkomen dat je in de file staat. Op het strand kun je bij een van de strandtenten terecht om een bedje, parasol of windscherm te huren. Daarnaast kun je het beste bij aankomst gelijk een tafeltje reserveren als je wil lunchen of avondeten bij een van de restaurants aan het strand. Er staan daarnaast ook meerdere trucks waar je fast food of drinken kunt kopen. Uiteraard mag je ook zelf eten en drinken meenemen naar het strand.

Centrum

Wassenaar heeft een dorpscentrum waar genoeg terrassen te vinden zijn. Voor de kinderen is er vaak een aangepast menu. Er zijn naast de terrassen genoeg winkeltjes te vinden waar je leuke dingen kunt kopen. Parkeren is vrijwel overal in het centrum gewoon gratis.

Als je meer wil zien van de omgeving van Wassenaar kun je ook thuis een auto huren zoals bij auto huren rotterdam om zo het optimale uit je bezoek te halen. Den Haag en Leiden liggen vlakbij, dus een uitje naar deze steden is ook zeker een aanrader als je op bezoek bent in Wassenaar.