Jezelf warm houden tijdens het windsurfen

Jezelf warm houden tijdens het windsurfen

In Nederland hebben we genoeg plekken waar de omstandigheden om te windsurfen ideaal zijn. Nou ja, op één klein puntje na dan: de temperatuur. We hebben namelijk lang niet altijd mooi weer in ons kleine kikkerlandje. In de herfst en winter kan het onwijs koud zijn op het water. Een goede voorbereiding is in dit geval enorm belangrijk, zodat je niet ziek of verkouden wordt en ook belangrijk, comfortabel kan windsurfen! Lees verder en ontdek hou je jezelf ook in de winter warm houdt tijdens het windsurfen.

Draag een wetsuit

Het dragen van een wetsuit had je zelf uiteraard ook al wel bedacht. Een wetsuit houdt je lichaamswarmte vast en laat vrijwel geen kou van buiten toe. Dit is belangrijk, want hoe meer warmte je vasthoudt, hoe langer je op het water kunt blijven hobbyen. Ook in de zomer is het aan te raden om een wetsuit te dragen, bijvoorbeeld voor bescherming tegen kwallen. Een wetsuit in de winter dient iets dikker te zijn, hier moet je rekening mee houden. Een groot assortiment wetsuits voor heren vind je hier.

Draag de juiste accessoires

Naast een goed, dik wetsuit kun je nog meer maatregelen treffen om te zorgen dat je het niet koud krijgt. Er zijn allerlei impactvesten te krijgen, die naast allerlei voordelen zoals het verminderen van de impact van een crash en extra comfort ook meer warmte bieden. Het kwalitatieve surfmerk Neilpryde heeft een groot assortiment aan surfkleding en heeft bijvoorbeeld mooi surfbeanies, waarmee je je oren kunt warm houden.

Klaar voor vandaag? Wees zorgvuldig

Het moment dat je klaar bent met surfen is een moment waarop je snel ziek kunt worden. Het is aan te raden schone kleding en een droge handdoek klaar te leggen (in je auto) op een plek dat hier snel bij kunt. Je kunt tevens een speciale poncho of badjas aanschaffen voor dit moment.