Wilt u meer informatie over consoleboten?

Wilt u meer informatie over consoleboten?

Consoleboten zijn boten die geschikt zijn voor zowel recreatief als sportief gebruik. Een consoleboot is een open motorboot die aangedreven wordt door een buitenboordmotor. Vaak wordt deze boot gebruikt om waterskiërs of wakeboarders mee te slepen. Een consoleboot is ideaal om mee te touren of voor een uitje op het water met vrienden. Het is dan ook niet vreemd dat consoleboten ongekend populair zijn. Maar waar kun je een goede consoleboot vinden? Welke consoleboot sluit aan bij uw wensen? Kortom: wat zijn de verschillende mogelijkheden en waar moet u rekening mee houden bij het kopen van consoleboten?

Waar rekening mee houden bij het kopen van een consoleboot?

Bij het kopen van een consoleboot spelen meerdere aspecten een belangrijke rol. Zo is een consoleboot geschikt voor snelle verplaatsing op het water, maar over hoeveel vermogen moet uw buitenboordmotor dan beschikken? Daarnaast komen consoleboten in verschillende formaten voor, van 4 tot wel 9 meter. Uw doeleind voor de consoleboot bepaalt wat voor type consoleboot u nodig heeft. Zo is er de open versie waarbij aan beide kanten een doorgang is naar het voordek en de console zich centraal op het dek bevindt. De cabrio versie heeft een net wat sportievere look en beschikt dus niet over een zeil dat als dak dient. Het voordek is niet toegankelijk bij de cabrio versie. Tot slot heb je nog de zonnedek versie met een verhoogd zonnescherm op de consoleboot, met daaronder vaak ook ruimte voor een slaapplek. Ook goed om te weten: een consoleboot is bijna altijd trailerbaar en dus eenvoudig te vervoeren.

Buitenboordmotoren voor consoleboten

Aangezien consoleboten vaak wat groter zijn is een buitenboordmotor met voldoende vermogen erg belangrijk. Buitenboordmotoren in de categorie 60 tot 350 pk zijn aan te raden voor consoleboten. Ook is het belangrijk om onderscheid te maken tussen een 2-takt en een 4-takt motor. In sommige gemeenten is een 2-takt motor verboden in verband met de hoeveelheid uitstoot. Het is daarom aan te raden om een 4-takt motor te kiezen; deze zijn stiller en zuiniger. Let bij het vermogen ook op dat er bij een boot die 20 km/u of harder gaat een vaarbewijs verplicht is. Mocht u dus niet over een vaarbewijs beschikken en ook geen interesse hebben om deze te bemachtigen dan dient u een buitenboordmotor voor uw consoleboot te kiezen met een vermogen van minder dan 20 km/u.

Op zoek naar een erkend bedrijf voor het kopen van uw consoleboot?

Het aanschaffen van een consoleboot is niet goedkoop. Het is dus belangrijk om hierin een verstandige keuze te maken. Een erkend watersportbedrijf kan u helpen om de juiste keuze te maken. Daarnaast is het raadzaam om uitgebreid onderzoek te doen naar de diverse aanbieders van consoleboten. Ervaringen van klanten, de garanties die geboden worden en de dienstverlening van een bedrijf zijn goede indicatoren voor de betrouwbaarheid van een bedrijf.