Een internationale verhuisfirma inschakelen

Een internationale verhuisfirma inschakelen

Of het nu door de lokroep van de liefde, uit noodzaak voor je job of om een andere reden is, bij een verhuizing naar het buitenland komt heel wat kijken. Als het gaat om de verhuis van je persoonlijke inboedel, kun je beroep doen op een internationale verhuisfirma. Je kunt immers, in de stress die de verhuis met zich meebrengt, best wel wat gemoedsrust gebruiken. De deskundige begeleiding en ervaring van een internationale verhuisfirma helpt je de kopzorgen te bannen.

Kwaliteit verzekerd

Een internationale verhuis vergt een andere aanpak dan een lokale verhuizing. Kijk daarom best na of de firma van jouw keuze het FAIM kwaliteitslabel ontving en lid is van het FIDI, een erkende vakvereniging van internationale verhuisbedrijven. Ga ook even na of het bedrijf AEO gecertificeerd is. Dit garandeert een goede kennis en foutloze afhandeling van de douaneformaliteiten.

Wat kan de verhuisfirma voor jou doen?

De verhuisfirma kan je ondersteunen in de rompslomp die de verhuizing naar het buitenland met zich meebrengt. Vooreerst kan ze de hele coördinatie van de verhuizing op zich nemen. Ze heeft doorgaans overal ter wereld partners, zodat ook in het land van bestemming goed voor je spullen wordt gezorgd. Ze kan advies geven bij het demonteren, inpakken en eventueel stockeren van je inboedel. De verhuisfirma weet ook raad met breekbare en waardevolle spullen en met de verhuis van je huisdier. Afhankelijk van je tijdsdruk en waar ergens ter wereld je heen trekt, zoekt het verhuisbedrijf voor jou de beste transportmanier. Transport kan over land of zee of via de lucht, maar alles heeft zijn voor- en nadelen. Het advies van de verhuisfirma helpt je op weg. Tot slot kan de firma je ook bijstaan met het verzekeren van al je spullen, doorheen de reis die ze zullen afleggen.

Kies bewust!

Alles heeft zijn prijs, maar door zorgvuldig te kiezen wat je wel of niet door een internationale verhuisfirma laat regelen, vind je vast het juiste budget om met deskundige begeleiding de nieuwe fase in je leven zorgeloos aan te vatten!